Een afspraak bij de huisarts goed voorbereiden

De meeste mensen die een huisarts bezoeken doen dit tijdens het open spreekuur. Zij ervaren de eerste symptomen van een ziekte en willen graag dat de huisarts een diagnose stelt en eventueel medicijnen voorschrijft om van de klachten af te komen. Voor dit soort bezoeken heeft vrijwel elke huisartsenpraktijk een spreekuur ingepland. Natuurlijk kunt u ook direct een fysiotherapie Rotterdam Zuid opzoeken, die huisarts en fysio combineert.

In de meeste gevallen is dit in de ochtend. Je kunt hier zonder afspraak naartoe gaan en de dokter te spreken krijgen. Jee hebt echter wel gelimiteerd de tijd om met de medisch specialist te spreken. Het is daarom een goed idee om van tevoren goed na te denken wat je wilt bespreken met de arts. Met de volgende tips kan je jezelf goed voorbereiden op een afspraak bij de huisarts.

Noteer de symptomen en klachten

fysioMaak je een afspraak bij een huisarts dan is het natuurlijk belangrijk dat je goed onder woorden kunt brengen waar je nu precies last van hebt. Hier moet je dan ook goed over nadenken voordat je de praktijk bezoekt. Je zal ondervinden dat het soms niet zo makkelijk is om je symptomen en klachten te verwoorden.

Soms vergeet je ook weleens iets omdat je daar op dat moment niet direct last van hebt. Je kunt bijvoorbeeld bepaalde pijnklachten enkel in de avond ervaren. Het is echter wel zeer belangrijk dat je deze klachten ook aan de huisarts vermeldt. Voordat het tijd is voor je afspraak raden we je daarom aan om alle symptomen en klachten te noteren. Zo kan je deze makkelijk ter sprake brengen tijdens je bezoek.

Bepaal wat je belangrijk vindt bij behandeling

Na het stellen van diagnose zal een huisarts een behandeling voorstellen. Dit is tenminste het geval wanneer je ook ergens aan lijdt. Je moet als patiënt ook bedenken wat je hierbij belangrijk vindt. Ben je bijvoorbeeld voorstander van homeopathische geneesmiddelen, blijf je het liefste even uitzieken zonder medicijnen te nemen of wil je simpelweg zo snel mogelijk jezelf weer beter voelen? Als je deze prioriteiten voor jezelf op orde hebt dan kan je de huisarts vragen of dit ook een optie is. Het zou zomaar kunnen dat er een behandeling bestaat die beter bij je past.

Comments are closed.