Economie trekt aan, toch nog steeds veel openstaande rekeningen

De economie begint gelukkig weer wat aan te trekken. Bedrijven in Zuid Holland hebben weer meer opdrachten te vervullen en er worden weer wat mensen aangenomen. Alhoewel de economie aantrekt, blijven er nog steeds mensen met openstaande betalingen zitten. Incassobureaus hebben het drukker dan ooit. Bedrijven die te maken hebben met klanten die niet betalen, het is iets van alle tijden.

Sommige mensen zijn gewoon laks in hun financiƫle administratie. Als een rekening niet wordt betaald dan is dit voor een bedrijf een groot probleem. De goederen of diensten zijn immers al geleverd bij de klant. Het personeel van het bedrijf wil aan het einde van de maand ook gewoon het salaris bijgeschreven zien staan. Dat is logisch. Als het bedrijf echter met diverse openstaande posten blijft zitten, kunnen deze zaken wel eens in geding komen. Daarom kan een incassobureau een uitkomst zijn voor een bedrijf. Zodra de rekening open blijft staan, kan deze worden ingeschakeld. Bedrijven uit de regio kiezen bijvoorbeeld voor een incassobureau uit Den Haag of een andere stad, deze bedrijven kennen de lokale gebruiken en dit kan voordelen hebben.

Consument draait op voor extra incasso kosten

De consument heeft dan te maken met het incassobureau en zal de extra kosten moeten betalen. Deze kosten zijn ongeveer 15% van het totaalbedrag. Als het om een hoger bedrag gaat, kunnen deze kosten nog wat oplopen. Dit is natuurlijk zonde van het geld. Het is wel zaak om altijd goed te blijven communiceren met het bedrijf. Misschien kan het nog even duren voordat de betaling bij elkaar is geschraapt. Als u dit kunt aangeven dan kan er rekening mee gehouden worden, zo voorkomt u bijvoorbeeld dat een deurwaarderĀ  zich ermee gaat bemoeien.

In veel gevallen is het eerste contact met het incassobureau via de post. U ontvangt een brief in de brievenbus met daarin het complete bedrag dat open is blijven staan. Daar zijn de incassokosten bijgekomen en deze moet u ook betalen. U heeft immers de rekening niet op tijd weten te betalen.

Comments are closed.