Sieraden omwisselen voor contant geld in Den Haag

Veel Nederlandse gezinnen hebben ergens in een lade nog een aantal sieraden gemaakt van goud liggen. Leuk natuurlijk als deze nog worden gedragen, maar wat nu als men van dit goud af wil en het wil omwisselen voor contant geld, hoe gaat dat in zijn werk?

Waarom zou je willen omwisselen?

Als sieraden nog regelmatig gedragen worden, dan is het natuurlijk zonde om deze om te wisselen. Maar stel dat er een maand is waarbij een grote rekening snel moet worden voldaan en er geen budget meer is? Dan is het prettig om op het goud te kunnen terugvallen. Natuurlijk is dit wel iets om goed over na te denken, want een inkoper van goud zal doorgaans de sieraden omsmelten. Er is dan dus geen weg meer terug.

Maar ook in het geval van een overleden familielid die veel gouden sieraden had en deze moeten worden verdeeld over verschillende erfgenamen. Ook dan is het wellicht een goed idee om op basis van de goudprijs deze sieraden te verkopen en de opbrengst te verdelen over de erfgenamen. Zo is er een eerlijke verdeling. Sieraden van goud verkopen kan dus diverse redenen hebben, maar hoe werkt het?

Taxatie bij een inkoper

goudEen bedrijf dat zich specialiseert in het inkopen van goud, zal vaak een kosteloze taxatie kunnen maken van de sieraden. Er wordt voornamelijk gekeken naar de hoeveelheid karaat van het goud. Dit geeft aan hoeveel procent puur goud er aanwezig is in het sieraad. Hiervoor zijn diverse testen beschikbaar. Als het om geld gaat is het altijd belangrijk dat je er zeker van bent dat de taxatie eerlijk verloopt. Zorg daarom altijd dat je al wat vooronderzoek gedaan hebt, aan het merkteken op het goud kun je al een indicatie krijgen van de hoeveelheid karaat.

Als u een taxatie heeft ontvangen waar u tevreden mee bent, dan kunt u hier op ingaan. Wel moet u hier natuurlijk helemaal achter staan, want verkocht is verkocht. De inkoper zal de sieraden vaak omsmelten, dus als u uzelf bedenkt na enkele weken is het vaak al te laat om uw sieraden weer terug te kopen.

Meer info als u goud wilt verkopen:

Wilt u Goud Verkopen? Dat kan in Den Haag bij De Goudwaag. U krijgt advies op maat en de beste prijs voor uw goud!

De Goudwaag
Van Hoytemastraat 113
2596 EP Den Haag

Comments are closed.