Zelfstandige rijscholen in Den Haag

auto rijdenAutorijscholen, ze zijn er in alle soorten en maten. Er zijn instructeurs die voor een grotere rijschool werken. Ze zijn dus gewoon in dienst en het is hun werk om de leerlingen het autorijden te leren. Dit zijn vaak grotere rijscholen. Het nadeel hiervan is, dat je vaak met verschillende instructeurs te maken hebt.

Dit hoeft niet altijd slecht te zijn, maar voor sommige mensen is dit minder prettig. Het is overigens ook niet zo dat dit het geval is bij alle grotere rijscholen. Soms krijg je gewoon altijd dezelfde instructeur. Dat kan uiteraard verschillen per rijschool.

Zelfstandige instructeurs

Ook zijn er zelfstandige rijscholen. Vaak zijn dit instructeurs die zelf een lesauto hebben en in feite voor zichzelf werken. Deze rijscholen hebben vaak leuke deals beschikbaar en zijn over het algemeen wat persoonlijker. Soms is het ook zo dat deze kleinere rijscholen zich weer aansluiten bij een grotere rijschool en dat ze ermee samenwerken. Het is dus lekker ingewikkeld kun je wel stellen. Als je een rijschool gaat uitkiezen dan zijn er een aantal zaken belangrijk om op te letten. Ten eerste is het van groot belang dat er goede prijzen worden gerekend. Een rijschool regio Den Haag kan je bijvoorbeeld ook een pakket aanbieden.

Pakket korting op je lesuren (voordelig!)

Je kunt vaak per lesuur afrekenen, maar je kunt er ook voor kiezen om een pakket af te sluiten. Deze laatste optie is vaak erg interessant omdat het vaak stukken goedkoper is. Je betaald dan voor een aantal lessen en krijgt korting op de uur prijs. Vaak is er ook een examen bij het CBR inbegrepen.

Je hebt dan dus een compleet pakket waar je van weet wat je kwijt gaat zijn. Mocht je nu de eerste keer zakken voor je examen (het kan gebeuren). Dan kun je een aantal extra lessen nemen en opnieuw examen doen. Natuurlijk proberen de rijscholen ervoor te zorgen dat je direct slaagt bij de eerste keer! Dat is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor de rijschool. Het gemiddelde van zijn of haar slagingspercentage gaat daardoor aanzienlijk omhoog!

Comments are closed.